Natuurkracht: campagne om samen te werken met de natuur

De Natuur als Bondgenoot bij Hoog Water

In het Ingendael – tussen Valkenburg en Meerssen – wordt er samen met de natuur gewerkt om zo te komen tot een beekdallandschap. Dat is niet alleen mooi, maar ook broodnodig om wateroverlast zoals in 2021 te voorkomen.

Creative director Sem Wigman van bureau Zuiderlicht vertelt ons over hoe de campagne Natuurkracht helpt om Geul-en Gulpdal klimaatbestendiger te maken. Hierbij werken natuurorganisaties zoals het WNF en Limburgs Landschap samen met ondernemers en vrijwilligers. Sem vertelt over hoe de campagne een stroom van vrijwilligers in actie brengt én wat we kunnen leren van de natuur.

Daarna gaan we onder leiding van een boswachter op pad om met eigen ogen te zien hoe in het Ingendael wordt samengewerkt mét de natuur om hoog water te voorkomen.

Praktische info

  • Aanvang: 15.30 u
  • Startpunt wandeling en lezing Sem: De Holle Eik, Baron de Selysstraat 4 in Houthem-St. Gerlach
    De wandeling zal +- 4 km zijn. Na afloop staat er een drankje klaar.
  • Gratis parkeren aldaar
  • 5 min lopen vanaf station Houthem-St. Gerlach

 

Foto’s: activiteiten Natuurkracht & Sem Wigman


Log in om je aan te melden voor dit evenement

Nog geen lid van CNL, maar wil je wel dit evenement bijwonen? Stuur een e-mail naar secretariaat@communicatienetwerklimburg.nl en wij nemen contact met je op. Voor maar €40,00 kun je er bij zijn. Word je daarna lid? Dan worden deze kosten van je lidmaatschap afgetrokken. Meld je gauw aan!


Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* indicates required