Laaggeletterdheid
Het invullen van een formulier, betalen aan de kassa, even social media checken of deze tekst lezen… Jij staat er misschien niet bij stil, maar voor een grote groep mensen is dit niet vanzelfsprekend. 12 procent van de Nederlanders van 16 jaar of ouder is laaggeletterd! En de gevolgen van moeite hebben met lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden zijn groot. Zo zijn laaggeletterden vaak minder zelfredzaam en minder sociaal actief dan geletterde mensen. Zij hebben meer moeite met het vinden van een baan, grip hebben op hun geldzaken is vaak lastig en over het algemeen zijn ze slechter af wat betreft gezondheid.
We hebben dus te maken met een groot probleem, maar gelukkig kan zo’n beetje elke organisatie bijdragen aan de aanpak hiervan. En daar speelt de communicatieprofessional vaak een cruciale rol in! Hoog tijd dus dat CNL dit onderwerp op de agenda zet.
Op woensdag 1 november vertellen Inge Elzer en Laura Raats van Stichting Lezen & Schrijven en Maddy Kuipers, Projectleider Laaggeletterdheid Westelijke Mijnstreek ons alles over dit thema en wat wij eraan kunnen doen. Ook krijgen we zelf een indruk van hoe het is om laaggeletterd te zijn en gaan we in gesprek met een aantal ‘taalambassadeurs’: dit zijn ervaringsdeskundigen op het gebied van laaggeletterdheid. Zij delen hun verhaal en vertellen wat hen geholpen heeft.
- Datum: woensdag 1 november 2023
- Tijd: Om 17.30 uur ontvangen we je met een hapje en een drankje. Om 18.00 uur start het programma.
- Locatie: Het Ruweel, Malbergsingel 62 in Maastricht. Er is voldoende plek om je fiets of auto te parkeren en ook de bus stopt voor de deur.