Sneak preview van 'The Old Oak'

Filmavond mét interessante lezing!

De CNL-film van vorig jaar hakte er bij velen flink in. Regisseur Ken Loach liet ons zien hoe het zorgsysteem in Groot-Britannie was vastgelopen en onmenselijke trekjes had gekregen.  Dit jaar opnieuw een film van Ken Loach. In zijn nieuwste film The Old Oak levert Ken Loach opnieuw een sterk sociaal drama af dat zich afspeelt in de arbeidersklasse van het hedendaagse Engeland.

FILM

De film is pas eind december te zien in de bioscoop, we hebben dus als CNL de primeur in Nederland en Zuid-Limburg. Naast de inhoud van de film mede een reden om te komen kijken.

The Old Oak speelt zich af in een voormalig mijnwerkersstadje. Het is de laatste kroeg van het inmiddels vervallen plaatsje in Noord-Engeland. De lokale bevolking kan zelf amper het hoofd boven water houden en ziet hun woonplaats steeds verder leeglopen.

Kroegbaas TJ hoort zijn mopperende, vaste klanten zwijgzaam aan. Als dan de pub ook nog eens met sluiting wordt bedreigd, zorgt de huisvesting van Syrische vluchtelingen in het stadje voor extra onrust. Maar een onwaarschijnlijke vriendschap brengt de uiteenlopende werelden voorzichtig tot elkaar, met The Old Oak als gezamenlijk middelpunt. In The Old Oak gloort er hoop in het besef dat we het toch samen moeten doen…

De film beleefde dit jaar zijn wereldpremière tijdens het filmfestival in Cannes.

LEZING

Jan Salden heeft voor zijn lezing als thema gekozen: de vreemdeling. Op zijn eigen wijze loodst hij ons door tal van boeiende filmfragmenten met dit thema.

PROGRAMMA

  • Inloop 17.30 tot 18.15
  • Lezing Jan Salden: 18.30 -19.15
  • Aanvang The Old Oak: 19.30 uur
  • Borrel: 21.30

Je kunt je niet meer aanmelden voor dit evenement

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* indicates required