Mag ik me even voorstellen?

Even voorstellen: Hélène Bessems, voorzitter CNL

“Denken vanuit de ontvanger is en blijft de uitdaging”

Hélène Bessems is onze nieuwe voorzitter van het CNL-bestuur en al lid sinds 2009. Als communicatiespecialist bij onderwijsinstelling Innovo heeft ze veel ervaring opgedaan met het vertalen van een visie en missie naar communicatie.

Zij bijt het spits af in de nieuwe rubriek ‘Mag ik me even voorstellen?’  

Naam: Hélène Bessems

Functie en bedrijf: bestuursadviseur communicatie bij INNOVO, een koepelorganisatie van ruim 40 scholen voor primair onderwijs in Zuid- en Midden-Limburg en leraar evenementenorganisatie bij Notenboom.

Leeftijd: 54

Woonplaats: Heerlen

Lid sinds: 2009

Wat is jouw specialiteit?

Ik heb een solofunctie binnen INNOVO, dus ik moet juist alle aspecten van het communicatievak beheersen. Maar mijn specialisme is wel de visie en de missie van INNOVO en onze scholen visualiseren, zodat we onze verhalen en ambities goed kunnen vertellen.

Wat zoek jij bij CNL?

Ik ben vooral lid geworden om vakgenoten te ontmoeten.

Wat kom je brengen?

Ik breng mijn ervaring in communicatie in het onderwijs mee en ik hoop dat ik met ontmoetingen en mooie gesprekken over ons vak kan verbinden. Ja, ik weet dat het een jeukwoord is, dus ik ben benieuwd wat Japke-d Bouma ervan vindt. Maar ik meen het wel!

Wat is het belangrijkste dat jij geleerd hebt over communicatie in jouw carrière?

Dat denken vanuit de ontvanger van de boodschap moeilijk is in een organisatie. In de 13 jaar dat ik dit vak uitoefen blijft dit nog altijd een onderwerp van gesprek. Mijn tip: blijf altijd nieuwsgierig en stel vragen.

Naar welke CNL’er ben jij nieuwsgierig?

Ik ben nieuwsgierig naar Mandy Rouwet, omdat zij ook bestuursadviseur is en opgeleid is door hetzelfde opleidingsinstituut. Dus Mandy, als je het leuk vindt maken we een afspraak!

Waar mogen we jou ’s nachts voor wakker maken?

Je moet mij echt niet wakker maken…

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* indicates required