Jochem Nooyen was ook na de show onderwerp van gesprek

Terugblik: Integriteitsshow. Verwarring alom!

De lichtheid van magie en de zwaarte van het thema integriteit. Gaat dat samen?

Zo’n zestig leden lieten zich op 29 april in de kleurrijke zaal van het Filmhuis De Domijnen in Sittard verrassen. Jochem Nooyen bekende direct uiterst integer dat hij volstrekt geen gedachten kon lezen. Vervolgens vulde hij met zijn integriteitsshow de avond met de illusie van het tegenovergestelde. Hij raadde het wachtwoord van Maaike Schilderman en wist ongezien wat voor schoen Peter van Kempen ontwierp. Iedereen in de zaal in verwarring achterlatend.

En die verwarring bleek een mooie voedingsbodem voor het thema integriteit. “Het begint vaak klein”, zei hij. “Zoals een vriendschap die ontstaat als je prettig samenwerkt met een opdrachtgever of -nemer. Een cadeautje als bedankje. Je laat iets weg in een verhaal om het net wat prettiger te maken. Dat laatste doen we allemaal. En daar moet je, zeker als communicatieprofessional, goed bij opletten.” En dan nog mis je clou’s en denk je dat je werkelijk een tafel door de ruimte ziet vliegen.

Genoeg stof om lang over na te praten. En dat gebeurde ook. Onder het genot van aubergineballetjes en groentechips deelden we dilemma’s die onze positie nu eenmaal met zich meebrengt.

De foto's zijn gemaakt door: Kim Fotografeert

Wat staat de volgende keer op ons programma?

De Walkie Talkie op 22 april biedt voor iedereen die het heeft gemist een herkansing om met collega’s over dit thema te praten. Wie er wel bij was krijgt de mogelijkheid nog een verdiepingsslag te maken. Schrijf je snel in!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* indicates required