AI & het communicatievak

Terugblik: Aaron Mirck – Artificial Intelligence

‘Eerlijk gezegd zie ik een mooie toekomst.

AI zal ervoor zorgen dat communicatieprofessionals steeds meer tijd hebben om creatieve content te creëren of te completeren. Het voorwerk (onderzoek) zal effectiever zijn dan ooit, waardoor onze toegevoegde waarde steeds duidelijker wordt. Op een dag maken computers en robots de content voor ons klaar en hoeven we de content alleen nog maar goed te keuren, aan te scherpen of aantrekkelijk te maken voor de doelgroep: van vlees en bloed als een soort hoofdredacteur.

De conferentie vond plaats op een locatie waar data en kunstmatige intelligentie centraal staan: het iLab van Politie Limburg. In dit innovatielab worden dagelijks digitale toepassingen gemaakt om bureaus te helpen en te ontlasten. Denk aan software die melding door anonieme misdaad automatiseert of spraakgestuurde apps die de politie op de hoogte stellen van winkeldiefstalnummers in hun gebied. Robots en intelligente computers nemen de wereld over. De apocalyps van kunstmatige intelligentie (AI) hangt als een wolk van bedreigingen boven de mensheid. Dit besef schrok vooral de redactie. Het einde is bijna daar! Of gaat alles goed?’

 

Oke…? Kun je het nog volgen? Misschien niet helemaal!

Bovenstaande terugblik hebben we na afloop van Aaron Mircks verhaal op basis van AI laten maken. En we komen eigenlijk wel vrij snel tot de conclusie dat we dit zelf beter kunnen. De communicatieprofessional is dus zeker (nog) niet overbodig! Maar zeker weten we ook dat AI ons veel kan bieden. Van foto- en videotools (rechtenvrij, geen modellen of acteurs meer nodig) tot het laten checken van je speech op grammaticafouten.

Wil je meer weten van Aaron?

Een speciaal woord van dank aan Danny Timmermans van de Politie. Niet alleen waren we onder de indruk van het iLab, we hebben ook een interessante inkijk gekregen in hoe AI zorgt voor een veiligere samenleving!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* indicates required