Vanuit de beste intenties tot communicatie die écht effect heeft

Psychologie van communicatie: Gonda Duivenvoorden en Gerald Morssinkhof 

Twee sprekers die we al heel lang graag wilden horen. Hun nieuwste boek is net uit: Psychologie van communicatie. Over hoe je van communicatie vanuit de beste intenties komt tot communicatie die effect heeft.

Stop met navelstaren! Verdiep je eens in de leefwereld van de ontvanger.

Dat is de boodschap van Gonda Duivenvoorden en Gerald Morssinkhof. Volgens hen vertolken we onze boodschap nog altijd te veel vanuit de optiek van de zender. Maar het is niet vanzelfsprekend dat we zo ook aansluiting vinden bij de ontvanger… en of we daarmee de beoogde resultaten behalen.
Voor velen herkenbaar. Zeker nu de complexiteit van de vraagstukken van organisaties lijkt toe te nemen. De dynamiek wordt almaar interessanter.

Effectieve communicatie is bij het omgaan met de vraagstukken cruciaal. Maar wat is effectieve communicatie? En hoe vergroot je de kans op effectieve communicatie?

Boek Psychologie van de communicatie

Gonda Duivenvoorden en Gerald Morssinkhof hebben hun gedachtegoed gebundeld in het boek Psychologie van de communicatie. Hun adagium: de focus moet liggen op de leefwereld van de ontvanger. Zij geven handvatten voor effect-bevorderende factoren die voortkomen uit onder andere filosofie, neurowetenschappen, psychologie en sociobiologie. Dit leidt tot nieuwe uitgangspunten voor effectieve communicatiestrategieën. Inspirerend en praktisch! Zij gaan met ons aan de slag, vanuit de theorie rechtstreeks naar je dagelijkse praktijk. Een echte workshop dus.

Inspirerende locatie

Bovendien zijn we te gast in het stadskantoor van Venlo, een inspirerende en bijzondere plek. C2C is wat Venlo communiceert met dit schitterende bouwwerk. We bouwen een rondleiding in in het programma.

Programma

  • 18.00 – 18.45: inloop met iets te eten
  • Stipt 18.45: een 2 uur durende intensieve workshop met een korte break rond 20.00 uur
  • 20.45: einde workshop met daarna gelegenheid om na te praten
  • 21.15: einde

Let op: er is voor deze workshop een maximum aantal plaatsen beschikbaar. Iedereen boven de 30 inschrijvers komt op een reservelijst.

Als je je nu aanmeldt, kom je op de reservelijst. Mocht er een plaats vrijkomen, dan laten we je dat zo snel mogelijk weten. Alles gebeurt op volgorde van aanmelding!


Je kunt je niet meer aanmelden voor dit evenement

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* indicates required