"Hey Google, hoe laat is het?"

[LIVE] Aaron Mirck – Artificial Intelligence | Let op: datum gewijzigd naar 2/11!

Voorbeelden van Artificial Intelligence (AI):

  • Amazon die je artikelen aanbeveelt op basis van je vorige aankopen.
  • Of misschien wel reclame voor babyproducten, omdat Facebook weet dat je een jonge dertiger bent…

Maar het kan nog veel verder gaan! Een algoritme dat content creëert of zelfs een heel boek schrijft! Worden wij als communicatieprofessionals straks overbodig? Of kunnen we AI juist inzetten om onze positie te versterken?

Dat gaat Aaron Mirck ons vertellen! Hij is journalist, schrijver en ondernemer met een grote fascinatie voor technologie, tijdgeest en media. En hij werkt zelf regelmatig met AI.

De bijeenkomst vindt plaats op een locatie waar data en AI centraal staan: het iLab van de Politie Limburg. In dit innovatielaboratorium wordt dagelijks gewerkt aan digitale toepassingen om agenten te assisteren en te ontlasten. Denk aan software die meldingen via Misdaad Anoniem automatisch verwerkt of aan een spraakgestuurde app die politiemensen informeert over het aantal winkeldiefstallen in hun regio.

Tijdens onze avond krijg je antwoord op vragen als:

  • Wat is AI precies?
  • Welke succesvolle voorbeelden van AI zijn er?
  • Is het werk van AI inmiddels zo goed dat je het niet meer van echt kan onderscheiden?
  • Hoe ga ik zelf aan de slag met AI?

 

Waarom is de bijeenkomst verzet naar de volgende dag?

Aaron is met zijn “Boeken-uit-legger” genomineerd voor Renew The Book, de prijs voor het meest innovatieve idee voor het boekenvak! De winnaar wordt op 1 november bekendgemaakt (onze oorspronkelijke datum) en uiteraard willen we hem de kans geven om daarbij te zijn! 
De “Boeken-uit-legger” is een tool, die de gedichten uit Aarons boek  Dit algoritme deugt niet via een aanklikbaar uitleg-vakje beter begrijpbaar maakt. Klinkt misschien een beetje vaag, maar dit artikel legt het helemaal uit! Zeker even lezen voor de bijeenkomst van 2 november. En wie weet kunnen we tegen die tijd wel zeggen dat we een gelauwerd spreker in ons midden hebben!

Je kunt je niet meer aanmelden voor dit evenement

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* indicates required