Communicatie & de belevingswereld van jongeren

De jeugd heeft de toekomst!

De jeugd heeft de toekomst! Maar hoe bereik je die jeugd?

De jeugd heeft de toekomst! Maar hoe bereik je die jeugd? Hoe zorg je ervoor dat jij de verbinding legt met de volgende generatie? En dat jouw communicatie aansluit bij de belevingswereld van jongeren? Dat is niet altijd even makkelijk! Maar gelukkig is daar Derk Zijlker van communicatiebureau Mockus, die ons er alles over gaat vertellen!

Afgelopen jaar deed Derk onderzoek naar het bereiken van jongeren en sprak hij met experts van verschillende kunst- en cultuurinstellingen. Ook liet hij Limburgse jongeren zelf aan het woord en vroeg hun wat ze wel of niet tegenhoudt om naar een museum, theater of voorstelling te gaan. Hier schreef hij uiteindelijk een publicatie over om de kloof tussen jongeren en culturele instellingen te verkleinen. Tijdens onze avond vertelt Derk alles over zijn eigen onderzoek ‘Dicht de kloof’, en benoemt hij een aantal kansen om jongeren te bereiken. Inzichten die toepasbaar zijn in alle sectoren!

We zijn die avond welkom op een locatie waar de volgende generatie alom aanwezig is: het United World College Maastricht. Op deze internationale school, met zo’n 1.000 jongeren van over de hele wereld, wordt dagelijks gewerkt aan vrede en een duurzame toekomst. Zowel binnen als buiten het klaslokaal staat hier de vraag centraal hoe iedereen bij kan dragen aan een mooiere wereld. Een inspirerende plek, waar je op 30 maart niet alleen over maar ook van ons centrale onderwerp van die avond hoort: de jongeren zelf!

Praktische informatie

  • Datum: donderdag 30 maart
  • Tijd: 17.15 (inloop tot 17.30h) tot 21.00 uur, inclusief diner. Probeer op tijd daar te zijn, want we beginnen echt om 17.30 uur.
  • Locatie: UWC Maastricht, Discusworp 65 in Maastricht
  • Er is een grote parkeerplaats waar je je auto kwijt kunt.
  • Kom je met de fiets, dan kun je die op het terrein van de school zetten. En ook de bus is een optie, die stopt voor de deur!

Je kunt je niet meer aanmelden voor dit evenement

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* indicates required