Wij buigen ons over cruciale vragen tijdens ons eigen World Café

De communicatie professional maakt het verschil. En wel zo!

Stop met het uitleggen van beleid! “Wij communicatieadviseurs zijn er om te helpen begrijpelijk beleid te maken.” Aldus Ron van der Jagt ergens rond de herfstvakantie. Deze bijeenkomst helpt je om daar dichterbij te komen. Of misschien doe je dat al. Dan leren wij graag van jou.

Centraal staan de vragen: Wat heb je nodig om als communicatieprofessional daadwerkelijk het verschil te maken? Hoe zorg je ervoor dat je binnen je organisatie van grote strategische waarde bent? Hoe voorkom je dat je enkel wordt gezien als de maker van de folder of de vuller van het intranet?

Over deze en andere vragen buigen we ons met elkaar tijdens een World Café op 22 november aanstaande.
World Café is een bijzondere werkvorm om van en met elkaar te leren en zo verder te komen. Esther Damman is een ervaren begeleider van het World Café en zij en een aantal vertegenwoordigers van de programmaraad leiden ons door de avond.

Het World Café gaat uit van de dialoog (niet de discussie) als manier om kennis te stapelen. Daar hoort een verhaaltje bij uit de Tao van het gesprek van Michael Kahn: Schuren bouwen.
In de pionierstijden was het in Amerika gebruikelijk dat wanneer een familie een schuur wilde bouwen en daarvoor te weinig tijd en geld had, alle omwonenden samenkwamen om die familie te helpen. De familie koos een plek uit en beschreef het ontwerp, waarna iedereen aan de slag ging om de schuur te bouwen. Vaak stelden de buren tijdens de bouw veranderingen en verbeteringen voor. En als iemand niet meer verder kon bouwen, bijvoorbeeld omdat delen van de constructie niet aan elkaar gekoppeld konden worden, dan was het aan de hele groep om hem of haar te helpen met het oplossen van het vraagstuk.

Kortom: we gaan een avond ‘schuren bouwen’!


Je kunt je niet meer aanmelden voor dit evenement

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* indicates required