Crisiscommunicatie bij vmbo Maastricht

Eind juni 2018 kregen 354 leerlingen van VMBO Maastricht te horen dat ze geen diploma zouden krijgen omdat de schoolexamens niet aan de regels voldeden. Het was een begin van een schoolcrisis zoals zelden vertoond in Nederland.

DEZE BIJEENKOMST GAAT NIET DOOR!

OP EEN LATER TIJDSTIP HALEN WE DE BIJEENKOMST IN. INFORMATIE DAAROVER VOLGT ZODRA DAT MOGELIJK IS.

 

Ouders en leerlingen waren razend. De schoolinspectie en het ministerie van onderwijs bemoeiden zich ermee. De VMBO was elke dag in het nieuws, in kranten, op de radio en op de regionale en nationale televisie. Er was sprake van een regelrechte crisis bij het VMBO en bij de koepelorganisatie LVO waartoe de school behoorde.

Paul ’t Lam, een door de wol geverfde media-adviseur, werd door het bestuur van LVO gevraagd de school bij te staan bij deze crisis die het land in de greep hield. Maar hoe pak je zoiets aan? Hoe ga je een crisis van een dergelijke omvang te lijf? Paul ’t Lam komt op 17 maart vertellen hoe hij dit heeft aangepakt, hoe hij heeft geprobeerd deze crisis en de communicatie daarover in de hand te houden. Een onderwerp uit de praktijk, voor mensen uit de praktijk.

 

LET OP: INSCHRIJVEN VOOR DEZE BIJEENKOMST IS NIET MEER MOGELIJK!


Je kunt je niet meer aanmelden voor dit evenement

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

* indicates required